Astronomické kroužky v Plzni zahajují činnost

Plzeňská pobočka Hvězdárny v Rokycanech a Plzni se snaží navázat na předchozí činnosti, které v minulých letech zajišťovala Hvězdárna a planetárium Plzeň.

Pobočka v Plzni otevírá v tomto školním roce dva astronomické kroužky pro děti a mládež. První je určený začínajícím zájemcům o astronomii, druhý je určen pokročilým účastníkům. Schůzky obou kroužků se budou odehrávat vždy v pondělí od 16:00 do 17:30 hod. v učebně plzeňské pobočky, v ulici U Dráhy 11 v Plzni – Skvrňanech. V lichém týdnu bude probíhat kroužek pro začátečníky, v sudém pro pokročilé. První společná schůzka se uskuteční již v pondělí 19. září 2016 od 16:00 hod.

Na kroužcích je probírána rozličná tématika. Účastníci se seznámí s informacemi z oblasti blízkého vesmíru (Slunce, planety, měsíce, komety, asteroidy, meteory), vzdáleného vesmíru (hvězdy, hvězdokupy, galaxie, mlhoviny), astronomické mechaniky (rotace a oběh Země, zatmění Slunce a Měsíce, fáze Měsíce), orientace na obloze (znalost souhvězdí), astronomické techniky (dalekohledy, přístrojová technika), kosmonautiky, astronomické historie, kosmologie a řadu dalších znalostí. Součástí činnosti kroužků jsou i astronomická pozorování, praktika a další aktivity. Vhodná spodní věková hranice pro zájemce o kroužek je od 11 let (5. třída). Horní věková hranice není omezena, ale měla by být zhruba do 20 let.

Cena kroužku je na školní rok 2016/7 stanovena ve výši: 400,- Kč. Organizace garantuje konání 20 lekcí.

Více informací získáte buď osobně na adrese U Dráhy 11, Plzeň (Lumír Honzík), nebo na našem telefonu či e-mailu (viz níže).